POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

Městská policie Ostrava po čtrnácté na Dnech NATO

14.09.2014, 11:20

Jedním z mála účastníků, kteří nevynechali žádný ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, je Městská policie Ostrava.  Její strážníci představí výcvik svých koní a psů, ukáží vybavení a pro cyklisty též zabezpečí bezplatné kolárny.

Návštěvníci se mohou těšit na dynamickou ukázku skupiny hipologie, která bude zaměřena na historický vývoj jízdních policií na území naší republiky a výcvik koní u Městské policie Ostrava (MPO). "Vystrojení strážníků dobovými uniformami zajistilo Národní divadlo Moravskoslezské v Ostravě. Po dynamických ukázkách budou jezdci připraveni zodpovědět dotazy návštěvníků v prostoru stacionárních ukázek," přiblížil Richard Váňa, zástupce ředitele MPO.

Další dynamickou ukázkou bude představení výcviku služebních psů. Návštěvníci uvidí zadržení pachatele v různých situacích, se kterými se strážnicisetkávají při výkonu služby. Ukázka ovladatelnosti služebního psa bude demonstrovat náročnost výcviku a precizní souhru psovoda se psem.

Na stanovišti statických ukázek se návštěvnici mohou seznámit s výstrojí, výzbrojí a technickým vybavením strážníků používaným při výkonu služby. Úsek prevence MPO zabezpečí prezentaci činností městské policie. Pro děti různých věkových kategorií jsou připraveny poutavé hry, soutěže a kvízy. Přesnou mušku si mohou návštěvníci prověřit na mobilní laserové střelnici.

Městská policie Ostrava bude již čtvrtým rokem zabezpečovat provoz dvou koláren o kapacitě 8000 kol. Bezpečná úschova kol je realizována na základě provozního řádu a je bezplatná. Strážníci v cyklohlídkách budou rovněž v dny akce zabezpečovat veřejný pořádek na mezinárodní cyklistické trase č. 5, která vede Poodřím přímo na letiště.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro