POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

SAAB pokračuje ve významné podpoře Dnů NATO v Ostravě

22.08.2014, 09:10

Společnost SAAB je již pátým rokem generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR, z kterých se i díky přispění SAABu stala největší bezpečnostní show v Evropě.

SAAB patří mezi celosvětově nejvýznamnější dodavatele obranných technologií a v České republice je nejznámější díky stíhacím letounům JAS-39 Gripen, které patří do výzbroje českého letectva. Do jeho portfolia však patří i mnohé další špičkové produkty, služby a řešení od vojenských technologií až po civilní bezpečnost a mezi zákazníky SAABu tedy nefigurují pouze armády, ale i další složky integrovaného záchranného systému či soukromé společnosti.

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě budou mít možnost i letos vidět právě letouny Gripen, a to jak v českých, tak maďarských barvách. Představí se také předchůdci Gripenu, a to letouny SAAB 35C Draken a AJS 37 Viggen ze Švédské historické letky, v unikátní první společné prezentaci těchto strojů v České republice, která naplno odráží kontinuitu švédské konstrukční školy.

V předchozích letech na mošnovské letiště dorazila i další letadla z produkce SAABu – unikátní stroj SAAB S100D Argus systému AWACS s radarem na hřbetu se představil staticky v ročnících 2011 a 2012, dále historické stíhací letouny AJS 37 Viggen a SAAB 105 se představily loni v letové ukázce a v roce 2012 navíc stroj SAAB 340 zajišťoval přepravu oficiální švédské delegace.

Spolupráce SAABu a Dnů NATO v Ostravě sahá až do roku 2007, účast na akci tak již patří k téměř samozřejmým aktivitám společnosti SAAB v České republice. Podpora se přitom zaměřuje i na doprovodné akce, na nichž se pravidelně setkávají vrcholní vojenští i političtí představitelé zemí nejen ze středoevropského regionu.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
SAAB Czech s.r.o.

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro