POTVRZENÁ ÚČAST 2024    

Zprávy

Hromadný seskok za účasti IDF připomene spolupráci s Izraelem!

19.09.2021, 16:00

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR zažijí unikátní seskok výsadkářů z Armády ČR, Ozbrojených sil Slovenska a Izraelských obranných sil. Ten připomene spolupráci mezi těmito státy, jenž trvá přes 70 let, již od vzniku státu Izrael.

Jako překvapení v rámci nedělního programu Dnů NATO, jsme připravili společný seskok desítek českých a izraelských vojáků z transportního letounu CASA C-295. Seskok provedou instruktoři výsadkové přípravy útvarů AČR a výsadkáři Izraelských obranných sil.

„Je jen málo států, se kterými má Česká republika, a dříve mělo Československo, tak dobré vztahy jako s Izraelem. I díky tomu můžeme našim návštěvníkům nabídnout tento jedinečný seskok, protože účast izraelských sil na veřejné akci v Evropě je velmi raritní,“ zdůrazňuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Věříme, že je pro diváky příjemným překvapením.“

Je to první seskok izraelských výsadkářů na našem území od vzniku České republiky. Symbolický význam dnešní události má ale hluboké historické souvislosti. Navazuje na spolupráci z roku 1948, kdy tehdejší Československo mladému izraelskému státu poskytovalo materiální pomoc a na svém území provádělo výcvik izraelských specialistů, pilotů a výsadkářů.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro