POTVRZENÁ ÚČAST 2024       

Zprávy

Komunitní centrum pro válečné veterány Olomouc Vás zve na Dny NATO

01.09.2023, 20:10

Svou třetí účast na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR zažije Komunitní centrum pro válečné veterány Olomouc, které nabídne zajímavé informace o aktivitách centra a zábavu pro děti.

V prezentačním stánku Komunitního centra pro válečné veterány Olomouc (KCVV) se návštěvníci budou moci dozvědět zajímavé informace týkající se fungování centra a jeho aktivit. K dispozici budou propagační materiály, ale nejvíce informací Vám rádi sdělí přítomní pracovníci KCVV Olomouc. Pro děti jsou připraveny omalovánky, skládačky a další nenáročné tvořivé aktivity s veteránskou tématikou. 

Důležitým cílem KCVV Olomouc je co nejvíce rozšiřovat obecné povědomí o historické tradici našich válečných veteránů. Pro vojenskou i civilní veřejnost centrum pořádá populárně naučné přednášky na méně obvyklá vojenská témata, výstavy s tématikou válečných veteránů, komentované prohlídky posádkového města a exkurze na nedalekou pevnost Fort XVII v Křelově.

Centrum také organizuje společenská setkání, přednášky, workshopy, střelecké soutěže a další akce. Mezi ty nejoblíbenější patří například Den dětí s armádou nebo Příměstský tábor pro děti válečných veteránů. KCVV Olomouc se také organizačně podílí na událostech jako je Český pohár atletiky vozíčkářů a mezinárodní mistrovství v atletice hendikepovaných s názvem Czech Open.

Komunitní centrum pro válečné veterány Olomouc vzniklo v roce 2019 a slouží jako místo volnočasových a vzdělávacích aktivit válečných veteránů nebo jejich rodinných příslušníků. Centrum také pomáhá veteránům a jejich rodinným příslušníkům při řešení pracovních, osobních a rodinných problémů. 

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro