POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

Městská policie Ostrava bude opět v akci

09.09.2021, 08:15

I v letošním roce se Městská policie Ostrava stane nedílnou součástí Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR.

Těšit se můžete nejen na společnou dynamickou ukázku strážníků z úseků hipologie, kynologie a strážníků operativního oddílu, na ukázky výcviku služebních psů, ale také na prezentační stany, ve kterých se veřejnost bude moci seznámit s prací Městské policie Ostrava. K vidění bude technika, výstroj a výzbroj, kterou strážníci využívají v rámci běžného výkonu služby.

Strážníci úseku prevence přiblíží zejména dětským návštěvníkům akce práci strážníka a rovněž představí preventivní projekty Městské policie Ostrava.

Kdo bude chtít zažít trochu vzrušení, může si vyzkoušet bezpečnou manipulaci se zbraní a své střelecké schopnosti v laserové střelnici. Děti si budou moci vybarvit obrázky s policejní tématikou a je pro ně rovněž připravena řada her, soutěží a kvízů.

  

Dynamická ukázka bude zaměřena na zásah proti rozvášněnému davu, který hrubým způsobem narušuje veřejný pořádek a nerespektuje zákonné výzvy strážníků.

Z komentované ukázky se návštěvníci budou moci mimo jiné dozvědět, jakým způsobem Městská policie Ostrava využívá koně v rámci výkonu služby a proč právě kůň je nepostradatelným a efektivním pomocníkem při zajištění místních záležitostí veřejného pořádku.

Ostravští kynologové pak se svými čtyřnohými svěřenci představí dovednosti a práci služebních psů. V rámci divácky velmi oblíbených ukázek strážník se svým psem předvedou zadržení pachatele v různých situacích, se kterými se můžou setkat v při výkonu služby. Zajímavá bude také ukázka poslušnosti psa a jeho dokonalé spolupráce s psovodem.

Pro cyklo návštěvníky budou v areálu k dispozici po celou dobu konání akce tři kolárny s celkovou kapacitou více než 10 000 jízdních kol. Provoz koláren zajistí rovněž ostravští strážníci.

Městská policie Ostrava se těší na setkání s Vámi.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro