POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

Městská policie Ostrava bude opět v akci

30.08.2022, 12:00

I v letošním roce se Městská policie Ostrava stane nedílnou součástí Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Její strážníci předvedou oblíbené ukázky a tradičně se budou podílet i na organizaci akce. 

Návštěvníci akce se mohou těšit nejen na společnou dynamickou ukázku strážníků z úseků hipologie, kynologie a strážníků operativního oddílu, ale i na ukázky výcviku služebních psů a prezentační stany, ve kterých se budou moci seznámit s prací Městské policie Ostrava. 

Komentovaná dynamická ukázka bude zaměřena na zásah proti rozvášněnému davu, který hrubým způsobem narušuje veřejný pořádek a nerespektuje zákonné výzvy strážníků. Při této ukázce se návštěvníci mimo jiné dozvědí, jakým způsobem Městská policie Ostrava využívá koně v rámci výkonu služby a proč je právě kůň nepostradatelným a efektivním pomocníkem při zajištění místních záležitostí veřejného pořádku. 

V rámci dynamických ukázek se psy předvedou strážníci zadržení pachatele v situacích, se kterými se můžou reálně setkat při výkonu služby. Divácky atraktivní bude jistě i demonstrace výcviku služebních psů, jejich poslušnosti a dokonalé spolupráce s psovodem.

Na místě bude k vidění rovněž technika, výstroj a výzbroj, kterou strážníci využívají v rámci běžného výkonu služby. Bezpečnou manipulaci se zbraní a střelecké schopnosti si návštěvníci budou moci prověřit na laserové střelnici.  

Pro dětské návštěvníky budou mít strážníci-preventisté připravenu řadu her, soutěží a kvízů. Cyklistům ostravští strážníci zajistí provoz tří koláren s celkovou kapacitou více než deset tisíc jízdních kol. 

Městská policie Ostrava se bude těšit na setkání s Vámi.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro