POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

Hradní stráž znovu předvede oblíbenou ukázku s propracovanou choreografií

22.08.2023, 11:07

Tradičním účastníkem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR jsou příslušníci Hradní stráže, jejichž dynamická ukázka v provedení motocyklové jednotky se těší velké oblibě mezi návštěvníky a ani letos na akci nebude chybět.

Těšit se můžeme na ukázku doprovodu kolony nejvyšších státních nebo zahraničních představitelů, jež je doplněna krásnou choreografií modře zářící jednotky. Na letišti v Mošnově se projedou motocykly BMW R-1200 RT-P a BMW R-1150 RT / GS, které budou doplněny vozy Land Rover a Škoda Superb. Ty si bude možné prohlédnout i na statické ukázce, kde kromě toho budou k vidění i historické modely motocyklů. Návštěvníky může zaujmout i možnost prohlédnout si výzbroj a výstroj Hradní stráže včetně chladných a střelných zbraní či uniforem.

„Ačkoliv je účast motocyklové jednotky Hradní stráže již takovou stálicí Dnů NATO, tak to o nic nesnižuje její prestiž, což dokazuje i každoroční zájem návštěvníků o její ukázku,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Pro mnoho lidí může být činnost Hradní stráže zahalena hávem neznáma, a proto si velmi ceníme, že návštěvníkům nabízí i tu možnost si s nimi promluvit a dozvědět se spoustu nových a zajímavých informací o této složce Ozbrojených sil České republiky.“

Hradní stráž je oficiálně jednou ze složek Ozbrojených sil České republiky. Její unikátnost spočívá v tom, že spadá přímo pod Vojenskou kancelář prezidenta republiky a není tedy součástí Armády ČR. Zajímavostí je, že u strážních jednotek jsou požadavky na určitou výšku či důraz na absenci vousů. Pokud přemýšlíte o vstupu ke Hradní stráži, tak musíte splnit obecné požadavky pro přijetí osob do ozbrojených sil.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro