POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

Policie ČR opět dorazí s velkým množstvím ukázek

03.09.2022, 12:30

Mezi tradičními účastníky Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR každoročně nechybí ani Policie ČR, která se podílí i na organizaci celé akce. Návštěvníci se můžou těšit na spoustu statických ukázek a nebude chybět ani dynamická ukázka kynologů nebo akční zásah cizinecké policie. 

Příslušníci cizinecké policie si pro návštěvníky Dnů NATO připravili atraktivní dynamickou ukázku, v níž dojde k zadržení ozbrojených převaděčů osob během samotného předávání na území ČR. 

„Policie ČR je důležitou součástí Dnů NATO, a to jak s ohledem na množství dynamických ukázek a prezentované techniky, tak jejímu přispění k pořádání akce,“ podotýká Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Zajišťování bezpečnosti a ochrana veřejného pořádku jsou hlavními úkoly Policie ČR, která nám pomocí svých ukázek každoročně předvádí, že je správně vybavena a schopna tyto úkoly plnit.“

Na Dnech NATO se představí i další policejní složky. Dopravní policie a speciální pořádková jednotka předvedou na statických ukázkách svá vozidla a chybět nebudou ani kynologové s modelovými ukázkami likvidace nebezpečných pachatelů za pomoci služebních psů. Na další akční ukázce pak zásahové jednotky české a polské policie vystoupí společně s jordánskou, čistě ženskou, bojovou skupinou Quick Reaction Force Team.

V rámci zajištění bezpečnosti návštěvníků budou policisté, stejně jako v předchozích letech, připraveni řešit různé problémové situace, které mohou na akci nastat. Na příjezdových cestách budou zajišťovat co nejplynulejší průjezdnost, v areálu akce se pak může jednat například o krádež, ztrátu dítěte nebo jinou krizovou situaci. Centrálním místem činnosti těchto policistů, společně se zástupci dalších subjektů, bude stan umístěný poblíž komentátorské věže.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro