POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

Zásahová jednotka Policie ČR zakročí proti útočníkovi

08.09.2020, 12:45

Policie ČR patří i při 20. Dnech NATO v Ostravě & 11. Dnech Vzdušných sil AČR ke složkám nezbytným pro organizaci celé akce. Kromě zajišťování bezpečnosti v i vně areálu se zapojí i do programu atraktivní demonstrací schopností zásahové jednotky.

Policie je po armádě druhým nejvýznamnějším spoluorganizátorem celé akce. Diváci se mohou těšit na zákrok zásahové jednotky z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje proti útočníkovi ohrožujícímu dav, při kterém bude využito i vrtulníku, útočné plošiny či speciálně upravených vozidel.

„Bez Policie ČR by Dny NATO jen těžko mohly probíhat. Kromě svých tradičních rolí letos i zaštiťuje přípravu nedělního ceremoniálu oceňování členů IZS a bezpečnostních sborů za jejich nasazení během nouzového stavu,“ vyzdvihuje Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Ačkoli bude program možné sledovat pouze prostřednictvím televize a internetu, i letos budou příslušníci policie preventivně v okolí areálu akce dohlížet na dodržování pořádku a předpisů.“

Zásahové jednotky Policie ČR jsou specializované elitní útvary, jež jsou primárně určeny k zásahům proti nebezpečným nebo ozbrojeným pachatelům. K tomu jsou vybaveny speciální technikou jako pancéřovaná vozidla, k zásahu mohou využít i vrtulníky nebo útočnou plošinu, díky čemuž jsou schopny rychle zakročit i na hůře přístupných místech. Ve výzbroji a výstroji jejich příslušníků pak kromě standartní pistole CZ 75D Compact můžeme nalézt odstřelovací pušky, útočné pušky Heckler & Koch 416 nebo G36C, případně samopaly Heckler & Koch MP5 v různých verzích. Ochranu jim poskytují balistické přilby a nosiči balistických plátů, které mohou poskytovat ochranu ramen či třísel.
 

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro