POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

„Albík“ a „Engéčko“ společně na ostravském nebi

12.09.2023, 14:37

Jedinečná mezinárodní přehlídka vojenských, bezpečnostních a záchranných jednotek Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR se uskuteční 16. a 17. září 2023 na Letišti Leoše Janáčka Ostrava. Tak jako v předcházejících letech bude mezi účastníky i státní podnik Ministerstva obrany ČR LOM PRAHA. 

Ten nabídne nepochybně atraktivní letové vystoupení proudového podzvukového cvičného letounu L-39C, který vystoupí spolu s představitelem nové generace podzvukových cvičných letounů od společnosti AERO Vodochody - L-39NG. LOM PRAHA s.p. a AERO Vodochody AEROSPACE a.s. tak budou na mošnovském nebi demonstrovat minulost a budoucnost ve výcviku létajícího personálu.   

V leteckém výcviku má „Albík“, neboli cvičný proudový podzvukový letoun L-39 Albatros, nezastupitelnou roli. Centrum leteckého výcviku státního podniku LOM PRAHA provozuje verzi C (cvičná) od roku 2004 a v roce 2021 dosáhla flotila „lomáckých“ Albíků významné mety v podobě celkového náletu 20 tisíc letových hodin.

LOM Praha s.p. (Letecké opravny Malešice) je státní podnik působící v oblasti leteckého obranného průmyslu. V roce 2004 vznikla nová organizační složka LOM PRAHA s.p., a to Centrum leteckého výcviku Pardubice, které zajišťuje kompletní výcvik pilotů Vzdušných sil Armády České republiky. Jeho služeb využili i zahraniční země, jako například Polsko, Afghánistán či Burkina Faso.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro