POTVRZENÁ ÚČAST 2024       

Zprávy

Armáda ČR nabídne tanky, obrněná vozidla, drony i poutavé ukázky

10.09.2023, 16:01

Většina pluků a brigád Armády České republiky se již tradičně účastní Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR a zajišťuje tak návštěvníkům největší přehlídku techniky ze všech účastníků. K vidění bude nová akvizice AČR v podobě radaru MADR, hlavní bojový tank Leopard 2A4, bezpilotní prostředky nebo lehká bojová vozidla určená k provádění radiačního a chemického průzkumu a pozorování.

Z dynamických ukázek se návštěvníci mohou těšit na tradiční bojový výsadek 43. výsadkového pluku z Chrudimi. Kombinaci vzdušné a pozemní ukázky nabídne 53. pluk průzkumu a elektronického boje, který provede vysazení z vrtulníku a léčku na nepřítele. Ukázku plnou těžké techniky včetně dvou tanků nabídne 7. mechanizovaná brigáda při útoku zesílené mechanizované čety. Na začátku ukázky se premiérově uvede Skupina kybernetických sil a informačních operací, která ukáže taktické klamání nepřítele.

„Armáda České republiky je nejvýznamnější účastník Dnů NATO, který každoročně nabízí největší množství ukázek a ve velké míře se podílí i na organizaci celé akce,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Těší nás, že na Dnech NATO Armáda České republiky představuje své nejnovější akvizice jako vrtulníky Venom a Viper, tank Leopard 2A4 nebo radar MADR.“

Kromě možnosti promluvit si s vojáky se můžete těšit i na velké množství statických ukázek včetně premiérové ukázky novinky v řadách Armády ČR - radaru MADR. Z těžké techniky budou vystaveny tanky Leopard 2A4 a T-72M4 CZ a bojové vozidlo pěchoty BVP-2. Lehká ozbrojená vozidla určená k provádění radiačního a chemického průzkumu a pozorování poskytne 31. pluk radiační, biologické a chemické ochrany.

Chybět nebudou ani radiolokátory, bezpilotní prostředky či prostředky rádiového rušení, sledování a odposlechu. K tomu 25. protiletadlový pluk nabídne i simulaci střelby na RBS-70 DUMMY.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro