POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

Armáda ČR nabídne tanky, obrněná vozidla, drony i poutavé ukázky

10.09.2023, 16:01

Většina pluků a brigád Armády České republiky se již tradičně účastní Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR a zajišťuje tak návštěvníkům největší přehlídku techniky ze všech účastníků. K vidění bude nová akvizice AČR v podobě radaru MADR, hlavní bojový tank Leopard 2A4, bezpilotní prostředky nebo lehká bojová vozidla určená k provádění radiačního a chemického průzkumu a pozorování.

Z dynamických ukázek se návštěvníci mohou těšit na tradiční bojový výsadek 43. výsadkového pluku z Chrudimi. Kombinaci vzdušné a pozemní ukázky nabídne 53. pluk průzkumu a elektronického boje, který provede vysazení z vrtulníku a léčku na nepřítele. Ukázku plnou těžké techniky včetně dvou tanků nabídne 7. mechanizovaná brigáda při útoku zesílené mechanizované čety. Na začátku ukázky se premiérově uvede Skupina kybernetických sil a informačních operací, která ukáže taktické klamání nepřítele.

„Armáda České republiky je nejvýznamnější účastník Dnů NATO, který každoročně nabízí největší množství ukázek a ve velké míře se podílí i na organizaci celé akce,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Těší nás, že na Dnech NATO Armáda České republiky představuje své nejnovější akvizice jako vrtulníky Venom a Viper, tank Leopard 2A4 nebo radar MADR.“

Kromě možnosti promluvit si s vojáky se můžete těšit i na velké množství statických ukázek včetně premiérové ukázky novinky v řadách Armády ČR - radaru MADR. Z těžké techniky budou vystaveny tanky Leopard 2A4 a T-72M4 CZ a bojové vozidlo pěchoty BVP-2. Lehká ozbrojená vozidla určená k provádění radiačního a chemického průzkumu a pozorování poskytne 31. pluk radiační, biologické a chemické ochrany.

Chybět nebudou ani radiolokátory, bezpilotní prostředky či prostředky rádiového rušení, sledování a odposlechu. K tomu 25. protiletadlový pluk nabídne i simulaci střelby na RBS-70 DUMMY.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro