POTVRZENÁ ÚČAST 2024                

Zprávy

Čtvrtý Typhoon míří na Dny NATO! Svůj display team vysílá i Španělsko 

25.07.2024, 11:37

Na letošních Dnech NATO & Dnech Vzdušných sil AČR se diváci mohou těšit na mimořádný zážitek. Španělské letectvo vysílá na mošnovské letiště svůj Eurofighter Typhoon Solo Display Team a společně s německým, britským a rakouským letounem tak uvidíme čtyři dynamické ukázky těchto impozantních strojů.

Ikonický Eurofighter zde poprvé Španělé představili v roce 2016 a na letošním ročníku jeho vystoupení uvidíme již po čtvrté. Naposledy jsme jej mohli spatřit před rokem, kdy se zde setkal i s britským Typhoonem, ale právě při jeho první účasti došlo k jedinečné události, kdy na Letišti Leoše Janáčka Ostrava zamířily tyto stroje všech jejich evropských provozovatelů. 

„Na loňských Dnech NATO předvedl španělský Eurofighter Typhoon špičkové vystoupení a věřím, že i letos se mu podaří zanechat podobný dojem. Získat diváckou přízeň pro něj však vzhledem ke konkurenci dalších tří ukázek Typhoonů může být velmi těžké“ uvádí Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Těší nás, že na naší akci opět dojde k takovémuto jedinečnému setkání. Více Typhoonů jsme měli pouze v roce 2016, kdy se jich předvedlo pět. Tehdy se zde představil i italský, jeho účast letos zatím nemáme indikovanou.“

Eurofighter Typhoon je dvoumotorový víceúčelový letoun, který společně s americkým F/A-18 Hornetem tvoří páteř španělského stíhacího letectva. Jedná se o letoun čtvrté generace, který vyniká manévrovatelností, pokročilou avionikou a schopnostmi plnit široké spektrum misí od vzdušného boje po údery na pozemní či námořní cíle. Španělské letectvo jich provozuje celkem 68 ve třech různých variantách a v rámci budoucích modernizačních plánu jejich řady plánuje ještě rozšířit.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky 2024!

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
ORLEN
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro