POTVRZENÁ ÚČAST 2024                

Zprávy

Maďarsko vysílá novinku na statickou ukázku

23.08.2024, 20:11

Letošní ročník Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR zažije další premiéru. Návštěvníci budou moci poprvé v Mošnově spatřit transportní vrtulník H225M maďarského letectva.

Na minulých ročnících Maďarsko pravidelně nabízelo divákům letovou ukázku JAS-39 Gripen, jenž několikrát získal cenu primátora za nejlepší letovou ukázku. Pro tento rok se však rozhodlo pro změnu, a tak představí víceúčelový vrtulník H225M z 86. vrtulníkového křídla.

„Maďarské letectvo se představí již po patnácté a jsme rádi, že opět představí něco zcela nového,“ pochvaluje si Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000. „Rozšiřuje se tím též počet zajímavých premiér na naší akci.“

H225M je transportní vrtulník vyvinutý za účelem plnění širokého spektra vojenských misí, zejména transportu jednotek, záchranných misí či podpory speciálních sil. Vyniká značnou odolností a schopností operovat v náročných klimatických podmínkách. Nejen z těchto důvodů je důležitou součástí výzbroje řady ozbrojených sil v nejrůznějších částech světa.

Akvizice těchto strojů je považována za zásadní milník modernizace maďarských ozbrojených sil. V současné chvíli disponují maďarské vzdušné síly 10 kusy, přičemž celkem jich má být dodáno 16. Ve výzbroji mají nahradit staré sovětské stroje, jako například víceúčelový Mil Mi-17.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky 2024!

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
HLAVNÍ STRATEGICKÝ PARTNER
ORLEN
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
HLAVNÍ MARKETINGOVÝ PARTNER
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro