POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

Šonka předvede akrobacii na „lomáckých“ Zlínech

07.09.2022, 15:00

Po třech letech se na Dnech NATO v Ostravě & Dnech Vzdušných sil AČR představí cvičné letouny LOM PRAHA. Atraktivní dynamickou ukázku si pro návštěvníky přichystal vicemistr světa v letecké akrobacii Martina Šonky.

Flotila Zlínů z LOM PRAHA s.p. se divákům představí jak v sobotním, tak i nedělním slavnostním zahajovacím průletu. Velmi atraktivní jistě bude sólová dynamická ukázka předního světového akrobata pilota-instruktora CLV a vítěze Ceny primátora za nejlepší leteckou ukázku z roku 2019 Martina Šonky. „I s tímto ‚zlínkem‘ se dají dělat náročné manévry. Pilot se musí přepnout a pracovat s jinými výkony a letovými vlastnostmi stroje,“ podotkl Šonka.

Příprava vojenských pilotů v Centru leteckého výcviku státního podniku LOM PRAHA probíhá již osmnáct let. Od samého začátku je mezi provozovanou technikou cvičný vrtulový letoun Zlín Z-142C AF. K jeho prvnímu letu v pardubickém CLV došlo 23. března 2004, kdy se na něm začali „rozlétávat“ tamní instruktoři. Následně, a to od dubna 2004, byl na Zlíncích zahájen praktický letecký výcvik s posluchači Univerzity obrany Brno.

Společnost LOM PRAHA rovněž věnovala ceny do soutěže, kterou při příležitosti Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR přichystal zpravodajský portál natoaktual.cz spolu s iDNES.cz. Startuje v pondělí 5. září a potrvá do neděle 11. září. Vyhrát můžete výcvikový let vrtulníkem Mi-17 a další atraktivní ceny, které zaručeně jen tak nekoupíte.

Více informací o soutěži naleznete zde.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
Saab AB

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro