POTVRZENÁ ÚČAST 2024           

Zprávy

USAF F-35A Lightning II Demonstration Team v Ostravě!!!

29.08.2023, 18:00

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky už za necelé tři týdny uvítají jako vůbec první akce ve střední a východní Evropě F-35A Lightning II Demonstration Team vzdušných sil USA!

Návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR měli v roce 2021 jako první možnost vidět italskou F-35A Lightning na statické ukázce a vloni průlet holandské F-35A.

© F-35A Demo Team

„Jsme hrdí, že pokračujeme v prezentaci nejmodernějšího letounu páté generace F-35, a to rovnou dynamickou ukázkou v podání F-35A Lighting II Demonstration Teamu amerického letectva,“ uvedl Zbyněk Pavlačík, předseda Jagello 2000, které akci organizuje.

USAF F-35A Lightning II Demo Team se letos v celé Evropě představí pouze ve třech zemích – v Řecku na Athens Flying Week, v Belgii na přehlídce v Kleine Brogel a v České republice. Své pilotní umění návštěvníkům předvede majorka Kristin „Beo“ Wolfe, která má nalétáno přes 800 hodin na letounech F-35A Lightning II a F-22A Raptor. 

© F-35A Demo Team© F-35A Demo Team© F-35A Demo Team

USAF plánuje do Ostravy přiletět ze své základny v britském Lakenheath celkem se třemi stroji F-35A - jeden bude určen na dynamickou ukázku, druhý na ukázku statickou a třetí stroj bude záložní.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro