POTVRZENÁ ÚČAST 2024               

Zprávy

Partnerským státem letošního ročníku je Slovensko

21.08.2017, 19:25

Roli speciálního partnerského státu letošních Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR přijalo Slovensko. Jedná se tak již o čtvrtou zemi v pořadí, která se této úlohy zhostí.

Návštěvníci se tak díky tomuto konceptu, který byl zaveden v roce 2014, mohou těšit na rozšířenou prezentaci slovenských ozbrojených a bezpečnostních složek. „Se Slovenskem nás pojí nejen společná historie, ale také úzké bezpečnostní vazby, které se projevují i v pravidelné účasti slovenských jednotek na naší akci. Je pro nás ctí, že se tedy právě Slovensko letos zhostí role speciální partnerské země a představí divákům kromě letectva i pozemní jednotky či civilní bezpečnostní složky,“ uvádí předseda Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík.

Slovensko již na počátku tohoto roku potvrdilo účast svého letectva ve formě dynamické ukázky bojového letounu MiG-29 a statické ukázky víceúčelového vrtulníku Mi-17. „Podrobnosti o účasti další techniky a jednotek zveřejníme na tiskové konferenci 1. září. Již nyní ale můžeme říci, že stejně jako speciální partnerské státy předchozích ročníků akce, i Slovensko plánuje množství velmi zajímavých a premiérových ukázek,“ uzavírá Pavlačík.

Stáhněte si oficiální plakát v tiskové kvalitě

Slovensko je v pořadí čtvrtým speciálním partnerským státem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR. Jako historicky první se této úlohy ujalo v roce 2014 Polsko, o rok později Švédsko a v loňském roce mohli návštěvníci akce ocenit rozsáhlou prezentaci Německa.

Na viděnou
na Dnech NATO v Ostravě
& Dnech Vzdušných sil Armády České republiky!

Generálním partnerem Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR je společnost
AERO Vodochody AEROSPACE a.s.

Speciální partner

Partneři

TITULÁRNÍ PODPORA
HLAVNÍ PODPORA
GENERÁLNÍ PARTNER
Lockheed Martin
EXKLUZIVNÍ PARTNER
Škoda Auto
SPECIÁLNÍ PARTNER
PODPORA
HLAVNÍ PARTNER
HLAVNÍ PRODUKTOVÝ PARTNER
Radegast
OFICIÁLNÍ TECHNICKÁ PODPORA
Audiopro